Over het bedrijf

BookYou ontwikkelt, samen met onze gebruikers, unieke bookings software voor de entertainmentbranche. Met het gemak van handige features, tijdsbesparende oplossingen en omzetverhogende functionaliteit willen wij onze gebruikers helpen hun agency te laten groeien.
*Visie en missie*
Visie en missie

Visie: “Iedere ambitieuze artiest verdient het recht zodanig met zijn professie te verdienen dat hij daarvan zijn werk kan maken.”

Missie: “artiesten en boekingsbureaus in Europa bedienen met een kosten effectief en gebruiksvriendelijke boekingstool, zodat zij kunnen professionaliseren en daarbij meer zowel nationale als internationale boekingen verwerven en verwerken in minder tijd. Hierdoor zullen meer artiesten ondergebracht kunnen worden bij een professionele agent

*Oorsprong*
Oorsprong

Helaas kunnen veel artiesten nog niet rondkomen van hun werk, het blijft vaak een hobby. Artiesten zijn vooral creatief ingesteld en weten niet hoe ze zichzelf zakelijk in de markt kunnen zetten. Met die gedachte zijn de twee oprichters in opdracht van een entertainmentbedrijf in 1994 gestart met de ontwikkeling van een programma om artiesten en bureaus daarbij  te helpen. Het programma is meerdere jaren intensief gebruikt door het entertainmentbedrijf van één van de oprichters. Zo’n vier jaar later is de behoefte ontstaan om het programma als het ware “te delen” met de markt, opdat  artiesten en boekingsbureaus ook in het succes kunnen delen.


 

Door de toename van het aantal boekingen en de daarbij stijgende werkdruk is destijds tevens de efficiëntie van de conventionele  manier van boeken onder de loep genomen. Met een aantal handige tools is er een manier bedacht waarbij veel handelingen in het boekingsproces geautomatiseerd werden, zodat uiteindelijk de tijdsdruk flink werd verlaagd.
 

De entertainment branche groeit snel en verandert continue. Artiesten moeten zich onderscheiden om een prominente plaats in markt te bemachtigen. Bekendheid binnen een degelijk netwerk is daarbij essentieel. Voor artiesten is Social Media nog belangrijker geworden, maar ook erg tijdsintensief. Daarbij is door verhoging van het BTW tarief het boeken van entertainment aanzienlijk duurder geworden. Dit maakt het voor de individuele artiest nog belangrijker om prominte plek in de markt te bemachtigen. Allemaal veranderingen waar BookYou direct op reageert en een oplossing voor biedt.